keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Virastokierros I

Osaan jo arvata, että virastojen kanssa tulee myöhemminkin tekemistä, joten nimeän suosiolla tämän ensimmäiseksi kierrokseksi.

Avuliaat ihmiset ovat yrittäneet auttaa tunnistamaan Vittorion mallin ja vuoden. Kun parikin tahoa heitti arvelun, että kyseessä saattaisi olla oma tuonti ulkomailta, niin otin yhteyttä Tulliin. Annoin löytämämme tunnistetiedot ja kysyin, onko heidän niiden perusteella mahdollista nähdä tietokannoista, onko Vittorio joskus tuotu ja tullattu Suomeen. Ei ollut mahdollista, ei. Vastaus oli lyhyt:

Onko esittää jotain näyttöä tullaamisesta ja missä tullaus on tehty?

Jos olisi, niin en kai olisi heiltä siitä kysynyt.

Seuraavaksi kokeilin kepillä Trafia. Hieman pitempi vastaus:

Mopon tietoja voidaan nykyisestä/aiemmasta ajoneuvoliikennerekisteristä hakea vanhan rekisteritunnuksen tai valmistenumeron perusteella. Ilmoittamanne numero/kirjainsarja ei vaikuta ainakaan kokonaisuudessaan tyypilliseltä mopon valmistenumerolta. Valitsemaltanne katsastusasemalta saatte tulkinta-apua valmistenumeron selvittämiseen.

Mopoa? Ei Vittorio ole mikä tahansa mopo, Vittorio on Vespa, ja se on ihan eri asia.

Vielä en ole ehtinyt olla yhteydessä mihinkään katsastusasemaan, kun edelleen työt ja opinnot haittaavat harrastusta. Ehkä se pitää seuraavaksi kuitenkin tehdä.

1 kommentti:

  1. Piaggion Museosta (www.museopiaggio.it) löytyy kaikki mallit mitkä on valmistettu kotimaan ja/tai ulkomaan (estero) markkinoille. Veikkaan että malli on tämä:


    http://www.museopiaggio.it/modelli/vespa/#29
    VastaaPoista